Afvoerdroger

Home - Afvoerdroger
De meeste bedrijven zijn gestopt met de verkoop van geventileerde drogers, ook wel geventileerde drogers genoemd. Natuurlijk weten we dat je hier meer over wilt weten. Daarom zijn we hier om uw vragen te beantwoorden.
Inhoudsopgave

Wat is een afvoerdroger?

Als je op zoek bent naar een wasdroger, dan kom je drie varianten tegen: condensdrogers, warmtepompdrogers en afvoerdrogers. Afvoerdrogers zijn drogers waarbij condenswater van natte kleding direct naar buiten wordt afgevoerd via een afvoerslang. Drogers gebruiken ook verwarmingselementen om de lucht te verwarmen en kleding te drogen. Afzuigdrogers worden ook wel afzuigdrogers genoemd.

Hoe werkt een afvoerdroger?

Een afvoerdroger is een droger die door middel van een verwarmingselement vocht uit kleding haalt. Zodra je de droger aanzet, wordt dat verwarmingselement echt heet. Door de hoge temperatuur van het verwarmingselement kan je wasgoed drogen. Het vrijkomende vocht wordt via de afvoerslang uit het lichaam afgevoerd.

Afvoerdroger

Waarom stoppen de meeste bedrijven met het verkopen van afvoerdrogers?

Zoals u weet, hebben de meeste bedrijven maar één doel: klanten tevreden houden. Dit doen ze door je te helpen bij het kiezen van de juiste droger. Naast een glimlach zorgen de meeste bedrijven ook graag voor het milieu. Dit is de reden waarom de meeste merken en bedrijven geen afvoerdrogers meer verkopen. Deze drogers verbruiken het meeste energie en hebben energieklasse C: gemiddeld 140 euro per jaar. Dit is bijna 3 keer het energieverbruik van een A+++ warmtepompdroger.

Wat moet ik nu kopen?

U kunt nu kiezen tussen een condensdroger of een warmtepompdroger in plaats van een afvoerdroger. Drainagemethoden werken een beetje anders. Bij condensatie- en warmtepompdrogers komt vocht uit wasgoed in het reservoir terecht. Het is belangrijk om deze regelmatig te legen. Wil je dit niet, sluit dan de condensafvoerslang aan op de afvoer. Hierdoor hoef je de condensbak niet opnieuw te legen. Hoewel drogers op dezelfde manier werken, hebben ze ook verschillen. Deze vind je in onderstaande tabel.

Warmtepompdroger versus condensdroger

WarmtepompdrogerCondensdroger
EnergieverbruikLaagHoog
PrijsHoogGemiddeld
AfvoerWaterreservoir of afvoerslangWaterreservoir of afvoerslang
Droog temperatuurLaagHoog
Wasgoed gaat langer meeJa (door de lage droogtemperatuur)Nee (door de hoge droogtemperatuur)

Conclusie

Condenserende droger

Wil je een wasdroger die goedkoper is, sneller droogt maar toch meer energie verbruikt dan een warmtepompdroger? Kies dan voor een condensdroger. Hoge temperaturen zijn slecht voor je kleding en het milieu.

Warmtepompdroger

Liever een energiezuinige wasdroger die door de lage temperatuur goed is voor je kleding en het milieu? Koop dan een warmtepompdroger. Dit is de meest energiezuinige wasdroger die er is. Dit kan u jaarlijks veel energie besparen.

Ben je nog van plan om een ​​afvoerdroger te kopen, houd dan rekening met het volgende:

Bent u op zoek naar een nieuwe afvoerdroger? Hieronder hebben we een aantal handige tips verzameld. Afvoerdrogers zijn snel, maar niet erg zuinig. Vochtige lucht wordt afgevoerd via het dak, de ramen of de muren. Daarom kost het installeren van een afvoerdroger meer tijd dan het installeren van een andere wasdroger. Drainagedrogers zijn gemakkelijker te onderhouden dan de bovengenoemde drogers en uw kleding kreukt niet.

Droger opties

Elektronisch of tijdgestuurd drogen

Sommige drogers gebruiken sensoren om te bepalen wanneer de was droog is, of je kunt de droogtijd zelf instellen.

Programma

De meeste afvoerdrogers hebben tegenwoordig steeds meer programma’s die je kunt instellen. Zo is de temperatuur in te stellen en zijn er vaak programma’s voor fijne stoffen. Wat vrij nieuw is, is het stoomprogramma. Het wasgoed wordt vervolgens met stoom gedroogd. Hierdoor zijn de kreukels uit de was gehaald en hoef je niet meer te strijken.

Drum inhoud

We raden je altijd aan om het trommelvolume van je wasdroger af te stemmen op dat van je wasmachine. Bedenk dat de trommel van een droger niet kan worden gevuld zoals de trommel van een wasmachine, of dat de hete lucht niet door de kleding kan stromen.

Vertraagde start

Dit is een handige functie voor mensen met goedkope stroom ‘s nachts, of wanneer de wasmachine en droger op dezelfde powerbank staan ​​en dus niet tegelijkertijd aan kunnen staan.

Energielabel

Dan hebben we het energielabel dat we inmiddels allemaal kennen. Op het oude energielabel stond het energieverbruik per droogbeurt, terwijl het huidige energielabel uitgaat van gemiddeld 160 droogbeurten per jaar.

Het energielabel geeft het rendement van uw wasdroger aan. Met een wasdroger van energieklasse A+++ bespaar je tot wel 100 euro per jaar op de energierekening, afhankelijk van de oude wasdroger. Dit zijn de energiekosten voor een wasdroger met een laadvermogen van 7 kg:

  • Energieklasse A+++: 35 EUR/jaar energieverbruik
  • Energieklasse A++: 48 EUR/jaar energieverbruik
  • Energieklasse A+: 59 EUR/jaar energieverbruik
  • Energieklasse B: 100 EUR/jaar energieverbruik
  • Energieklasse C: 120 EUR/jaar energieverbruik

Af en toe kom je ook energieniveaus A+++ -20% (of andere getallen) tegen. Uit de laatste figuur blijkt dat de machine 20% zuiniger is dan de meest energiezuinige klasse (A+++) op de markt. Houd er rekening mee dat de meeste afvoerdrogers energiezuinig zijn.

Voordelen en nadelen van afvoerdrogers

Voordelen afvoerdrogers:

Afvoerdrogers zijn goedkoop

Heeft u niet veel te besteden? Dan is een afvoerdroger een perfecte keuze. Dit type droger is relatief goedkoop in aanschaf.

Kleren onmiddellijk droog

Afvoerdrogers zijn snel. spoedig. De droger gebruikt hoge temperaturen om kleding te drogen, ongeveer 80 graden Celsius. Hierdoor is je wasgoed meestal snel droog en gaan de meeste programma’s niet lang mee. Dit is handig als je je sweatshirt snel wilt drogen voordat je opnieuw begint.

Vocht wordt gemakkelijk naar buiten afgevoerd


Het vocht in de kleding dat bij elke droogcyclus vrijkomt, wordt via de flexibele afvoerslang eenvoudig naar buiten afgevoerd.

Nadelen van afvoerdrogers:

Je hebt een opening nodig

Tijdens het droogproces heb je een opening naar buiten nodig om vochtige lucht te laten ontsnappen. Daarom kunt u afvoerdrogers alleen daar plaatsen waar u ook daadwerkelijk dergelijke openingen heeft.

Afvoerdrogers zijn niet goed voor uw wasgoed

Door de hoge droogtemperatuur verslijt je kleding sneller dan wanneer de droger op een lagere temperatuur zou drogen. Daarom is het verstandig om hele fijne was niet in deze droger te drogen.

Slecht voor het milieu

Afvoerdorgers hebben doorgaans energielabel C, waardoor ze relatief meer energie verbruiken. Zeker als je ze vergelijkt met warmtepompdrogers (vaak met energielabel A+++). Dit maakt afvoerdrogers niet de beste keuze voor het milieu.

Veelgestelde vragen over afvoerdrogers

Als witgoedspecialisten staan ​​wij natuurlijk altijd klaar voor onze klanten. Daarom hebben we de meest voorkomende vragen voor je op een rij gezet.

Wat is een afvoerdroger?

Met een afvoerdroger kunt u lakens, badhanddoeken en kleding direct uit de wasmachine drogen. Via een slang wordt condensaat naar buiten afgevoerd. U kunt de afvoerslang door een open raam laten lopen of aan een ventilatieopening in de muur bevestigen.

Waar moet een nieuwe afvoerdroger op letten?

Let vooral op het vulgewicht, dit bepaalt hoeveel wasgoed je tegelijk kunt drogen. Ook vinden sommige mensen een laag geluidsniveau belangrijk. Let ook op de lengte van de afvoerslang, deze moet door het raam kunnen.

Welke afvoerdroger is het beste?

Kies de afvoerdroger die bij u past. Vooral de hoeveelheid wasgoed die erin kan, is hierbij van belang. Een draindroger met een vulgewicht van 8 kg is een goed gemiddelde. Als je niet vaak droogt, kun je ook kiezen voor een iets kleinere droger met een capaciteit van 7 kg.

Beste wasdrogers

De Bosch WTU87675NL is de beste geteste wasdroger van 2024.
De AEG T9DENS87 FiberPro is de beste snelle warmtepompdroger.
De Bosch WTG846C0NL is de beste goedkope condensdroger van 2024.