Afmetingen wasdroger

Home - Afmetingen wasdroger
Bij een nieuwe droger vraagt ​​u zich misschien ook af hoe groot het apparaat is? Past het in je voorraadkast? Kun je apparaten bovenop de wasmachine plaatsen? Het formaat van een wasdroger is op zich niet spannend: de meeste wasdrogers zijn er in standaardmaten. Alleen de diepte varieert soms.
Inhoudsopgave
Afmetingen wasdroger

Wasdroger afmetingen

Breedte wasdroger 60 cm

De standaardbreedte van de wasdroger is 60 cm. Dit komt overeen met de standaardbreedte van een wasmachine.

Hoogte wasdroger 85 cm

De standaard hoogte van de wasdroger is 85 cm. In de praktijk kan de hoogte echter nog iets afwijken: tussen de 84 en 85,5 cm. Ook de hoogte is gelijk aan de standaard hoogte van een wasmachine.

De diepte van de droger varieert

Waar de meeste drogers dezelfde breedte en hoogte hebben, heeft de diepte de neiging om te variëren. De diepte van de wasdroger is 57,5 ​​tot 68 cm. Houd daar dus rekening mee. Diepte is belangrijk als de droger op de wasmachine moet worden geplaatst. De wasmachine moet minimaal even diep zijn als de droger.

DimensieAfmetingen
Hoogte85 cm
Breedte60 cm
Diepte55 t/m 70 cm

Ruimtegebrek voor uw wasdroger?

Als je droogruimte beperkt is, zijn er twee oplossingen: je kunt de droger bovenop de wasmachine plaatsen, of je kunt kiezen voor een was-droogcombinatie. Wanneer je de droger op de wasmachine plaatst, moet de wasmachine even diep zijn als de droger zodat de droger stabiel kan staan. Je hebt ook een stapelset nodig die tussen de wasmachine en de droger past. Gebruik vervolgens de spanbanden om de droger en wasmachine stevig aan elkaar te bevestigen.

Als de ruimte beperkt is of je geen twee apparaten wilt, is een was-droogcombinatie een tweede optie. Dit is een wasmachine en droger in één. Het voordeel is dat dit ruimte bespaart en je niet twee apparaten hoeft aan te schaffen. Een was-droogcombinatie is duurder dan een losse wasmachine, maar minder duur dan een wasmachine en droger. De energiezuinigheid van een was-droogcombinatie is over het algemeen lager dan van een losse was-droogcombinatie. En je moet niet vergeten dat je meer kleding kunt wassen dan je kunt drogen. Om kleding te drogen heb je meer ruimte nodig in de droogtrommel.

Beste wasdrogers

De Bosch WTU87675NL is de beste geteste wasdroger van 2024.
De AEG T9DENS87 FiberPro is de beste snelle warmtepompdroger.
De Bosch WTG846C0NL is de beste goedkope condensdroger van 2024.