Beste wasdroger

Home - Beste wasdroger
Wie tegenwoordig een wasdroger koopt, ziet door de bomen het bos niet meer. Met tien verschillende merken en verschillende modellen is het lastig om de juiste keuze te maken. Daarom hebben we in deze review de beste drogers voor je uitgezocht.
Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij het kopen van een wasdroger? – aankoopgids

Met de nieuwste technologie komen er voortdurend nieuwe drogers op de markt. Voor mensen die voor het eerst een wasdroger kopen, kan het daarom lastig zijn om de juiste wasdroger te kiezen. Daarom hebben we hier een paar dingen op een rijtje gezet waar je als consument op moet letten bij het kopen van een wasdroger:

Energieverbruik

Ten eerste is het energieverbruik een belangrijke factor. Natuurlijk, hoe lager het energieverbruik, hoe lager de kosten per wasbeurt. Houd er rekening mee dat drogers met een goed energielabel (zoals A++) doorgaans veel duurder zijn dan drogers die minder milieuvriendelijk zijn. Dit betaalt zich op de lange termijn natuurlijk terug met lagere kosten per droogcyclus. Hetzelfde geldt voor wasmachines.

Vul gewicht

Een andere belangrijke factor is het vulgewicht. Het vulgewicht speelt een bijzonder belangrijke rol als je met een groot gezin te maken hebt. Als je een paar dekbedden per week wast, kan een lage vulling betekenen dat je ze meerdere keren moet drogen.

Vochtuitstoot

Vochtverdeling is belangrijk om schimmel te voorkomen. Als je te maken hebt met een grote kamer, kan het geen kwaad om een ​​droger te hebben met een redelijke vochtafvoer. Als u echter kleding in een kleinere ruimte droogt, kan een hoge vochtemissie leiden tot schimmel. Dit willen we ten alle tijden vermijden. Daarom nemen merken maatregelen om de uitstoot van vocht te beperken.

Geluidsniveau

Ten slotte is er natuurlijk het geluidsniveau. Het hangt ook af van de ruimte waar je de droger plaatst. Als het direct naast de slaapkamer staat, is een laag geluidsniveau vereist. Zet je hem bijvoorbeeld in de bijkeuken of garage bij de wasmachine, dan maakt het geluid van de droger niet uit.

Merk

Tot slot kan het ook zijn dat je een favoriet merk hebt dat je graag koopt, bijvoorbeeld omdat je andere huishoudelijke apparaten hebt. Dit kan ook een belangrijke rol spelen bij het kopen van een goede wasdroger.

Beste wasdroger

Hoe testen we de beste wasdrogers?

Benieuwd hoe we deze lijst met de beste drogers hebben samengesteld? We verzamelen niet alleen reacties van gebruikers in binnen- en buitenland. Ook worden consumentenverenigingstesten gebruikt om een ​​oordeel te vellen. Natuurlijk hebben we ook zelf onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de droger. Helaas is het onmogelijk om elk nieuw model te testen. Daarom maken we onderscheid tussen populaire merken en proberen we zowel warmtepompdrogers als condensatie- en uitlaatdrogers te testen. We proberen ook het model voor elke prijsklasse te evalueren.

In deze beste wasdrogertest beoordelen we een aantal factoren. Belangrijke kenmerken van ons onderzoek zijn droogresultaten, snelheid, energieverbruik, procedures, geluidsniveaus en gebruiksgemak. De levensduur kunnen we helaas niet testen, maar in deze blog lees je meer over de levensduur van je wasdroger.

Droog resultaat

De basis van een goede droger is natuurlijk het drogende effect. Daarom testen we altijd hoe droge kleding uit de droger komt. We hebben ook de nauwkeurigheid van de procedure bestudeerd. Is het wasgoed echt droog genoeg om via het kastdroogprogramma in de kast te doen? We hebben ook beoordeeld hoe gekreukeld de kleding uit de trommel kwam.

Droger snelheid

Niet alleen het droogvermogen is een belangrijke factor in onze test. Ook hebben we gekeken naar de snelheid waarmee de droger kleding droogt. We meten hoe lang droogcycli duren voor verschillende ladingen en programma’s.

Energieverbruik wasdroger

De droger is een van de meest energieverslindende apparaten in huis. Daarom controleren wij altijd het werkelijke energieverbruik. We kijken bijvoorbeeld naar het stroomverbruik van verschillende programma’s. Omdat energiekosten belangrijk zijn, hebben we ze opgenomen in onze review van Best Buy-drogers.

Droogprogramma

Hoewel de programma’s kastendrogen en synthetisch drogen verreweg de meest gebruikte programma’s zijn, kijken we ook naar het volledige programmaprogramma. Heb je vaak bepaalde soorten kleding? Houd je van jeans, trainingspakken of wollen kleding? Dan kun je het beste een speciaal programma hebben voor je nieuwe wasdroger. Deze programma’s bieden de beste droging en zorg voor dit specifieke kledingstuk.

Geluidsniveau droger

U wilt geen overlast van een wasdroger. Daarom wordt het geluidsniveau ook meegenomen in onze testevaluatie. We kijken niet alleen naar decibel tijdens het drogen. Om het geluid beter te begrijpen, laten we de drogers hun programma draaien. Onze experts beoordelen het geluid tijdens dit droogprogramma. Stille wasdrogers scoren beter.

Makkelijk te gebruiken

In deze rubriek besteden we vooral aandacht aan het gebruiksgemak van de droger. Dus onder andere naar de laadpoort (hoe makkelijk is het om kleding in en uit te laden), temperaturen en programma’s in te stellen, filters en condensors te onderhouden en schoon te maken.

Veel Gestelde Vragen

Hoe lang duurt het om in een wasdroger te drogen?

Het drogen van een wasdroger duurt gemiddeld ongeveer 90 minuten. Het hangt echter af van verschillende factoren, waaronder het programma dat u kiest, het aantal drogers en de droger die u bezit.

Hoe werkt een wasdroger?

Bij een wasdroger wordt de wasdroger aangedreven door een elektromotor. Hierdoor kan de wasdroger gaan draaien. Het verwarmingselement zorgt er vervolgens voor dat warme lucht door de kleding de droger in wordt geblazen. Zo is de kleding droog.

Hoeveel kost een wasdroger?

Een wasdroger met condensdroger of een wasdroger met afzuiging kost volgens het Nibud zo’n 1,31 euro per sessie. Het hangt echt af van het energielabel van de droger. A++-drogers kosten misschien meer om te kopen, maar besparen op de lange termijn geld.

Beste wasdrogers

De Bosch WTU87675NL is de beste geteste wasdroger van 2024.
De AEG T9DENS87 FiberPro is de beste snelle warmtepompdroger.
De Bosch WTG846C0NL is de beste goedkope condensdroger van 2024.