Wasdroger met zelfreinigende condensor

Home - Wasdroger met zelfreinigende condensor
Wasdrogers met zelfreinigende condensors spoelen automatisch door tijdens het droogproces, wat onderhoud bespaart. Dankzij de zelfreinigende condensor hoef je minder schoon te maken. Ook bespaar je energie doordat de droger efficiënt blijft drogen. Een vuile condensor betekent dat de droger steeds harder moet werken om droogresultaten te behalen.
Inhoudsopgave

Wat is een zelfreinigende condensor en wat doet het voor u?

Bent u op zoek naar een energiezuinige droger met zo min mogelijk onderhoud? Dan is een wasdroger met zelfreinigende condensor iets voor jou. Wasdrogers met zelfreinigende condensors spoelen automatisch door tijdens het droogproces. Wat dit voor jou betekent, lees je hier.

Onderhoud verminderen

Het schoonmaken van de condensor is meestal geen favoriete bezigheid. Gelukkig is er goed nieuws. Wasdrogers met zelfreinigende condensors spoelen meerdere keren tijdens het droogproces. Hierdoor hoef je de condensor niet meer pluisvrij te maken. Warmtepompdrogers gebruiken het vocht in de was om automatisch te reinigen. Dit kan u minimaal 4 schoonmaakbeurten per jaar besparen.

Wasdroger met zelfreinigende condensor

Drogen is zeer energiezuinig

Ook kan het gebruik van een zelfreinigende condensor veel energie besparen. Met energieklasse A++ of A+++ bespaart u gemiddeld tot 1070 EUR aan energiekosten over de hele levensduur. Met een schone condensor kan warme lucht beter bij je natte wasgoed komen, waardoor het niet lang droog hoeft te staan. Dankzij deze technologie droog je efficiënter en draag je bij aan het milieu. Bovendien blijven je favoriete kledingstukken langer mooi en slijten ze sneller.

Handmatig de condensor reinigen

Naast drogers met zelfreinigende condensors zijn er ook drogers voor handmatige of eenvoudige reiniging. Condensdrogers hebben het meeste onderhoud nodig en dat gebeurt handmatig. Je verwijdert de condensor en spoelt deze 4 keer per jaar door onder de kraan. U kunt ook kiezen voor een eenvoudig te reinigen warmtepompdroger. Maak de condensor twee keer per jaar schoon met een stofzuiger.

Bespaar tijd met zelfreinigende condensors

Een warmtepompdroger met een zelfreinigende condensor verwijdert na elke droogcyclus automatisch al het vuil zoals haren, pluisjes en stof. Kies je voor een model zonder zelfreinigend systeem, dan moet je de condensor één keer per maand uit de droger halen en wassen met water. Ook moet u eventueel vuil uit de condenstank zuigen. Het is misschien geen grote klus, maar het moet wel regelmatig gebeuren. Heb je hier geen interesse in? Kies dan voor een warmtepompdroger met een zelfreinigende condensor. Wil je nog meer tijd besparen? Kies een droger met een afvoer zodat je de condensbak niet opnieuw hoeft te legen.

Beste wasdrogers

De Bosch WTU87675NL is de beste geteste wasdroger van 2024.
De AEG T9DENS87 FiberPro is de beste snelle warmtepompdroger.
De Bosch WTG846C0NL is de beste goedkope condensdroger van 2024.