Waar let je op bij het kopen van een wasdroger

Home - Waar let je op bij het kopen van een wasdroger
Welke wasdroger je moet kopen hangt af van hoeveel was je droogt en of je op zoek bent naar een energiezuinige wasdroger. Als je een afvoerslang hebt, sluit je de droger aan op de condensafvoerslang. Je hoeft de condensbak niet te legen. Er kan ook een wasdroger worden besteld. Hier lees je waar je op moet letten bij het kopen van een wasdroger.
Inhoudsopgave

Wasdroger kopen

Bij het kopen van een nieuwe wasdroger let je op veel belangrijke dingen. Je kijkt bijvoorbeeld naar vulgewicht, energieverbruik, geluidsniveau en bouwkwaliteit. Zorg er altijd voor dat u de juiste laadcapaciteit selecteert om alle natte was in één keer te drogen. Om je kleding efficiënt te drogen en te beschermen, kies je voor een warmtepompdroger. U kunt ook een wasdroger huren door u te abonneren op een wasdroger. U kunt hier verder meer over lezen.

Waar let je op bij het kopen van een wasdroger

Kies een droger

Bij het kopen van een wasdroger kunt u kiezen tussen een warmtepompdroger of een condensdroger. Bij beide kan er vocht in de condensbak terechtkomen of door de afvoer worden gespoeld. A+++ warmtepompdrogers zijn het meest zuinig en beter voor het milieu en de kleding. Condensdrogers zijn het minst efficiënt en hebben energieklasse B.

Energieverbruik

Op het energielabel van je wasdroger zie je het energielabel van de wasdroger. Zo weet je of je wasdroger meer of minder energie verbruikt. Wil je een energiezuinige wasdroger, kies dan voor de A+++ warmtepompdroger. Hiermee bespaart u tot wel € 1.070,- per jaar ten opzichte van condensdrogers.

Vulgewicht

Welke droger geschikt is voor jouw huis hangt af van hoeveel kilogram wasgoed er in de droger past. Droog je voor een groot gezin? Houd bij het kopen van een wasdroger rekening met het hogere vulgewicht. Lees het advies om erachter te komen hoeveel kilogram vulgewicht je nodig hebt.

Geluidsniveau

Als je de droger in de buurt van de woonkamer of slaapkamer plaatst, houd dan rekening met geluidsniveaus. Het maximale geluidsniveau van de stille droger is 64 decibel. Deze vindt u op het energielabel. Zo heb je geen last van geluidsoverlast.

Bouwkwaliteit

Wil je een goede droger die lang meegaat? Gebruik dan een wasdroger met een eersteklas bouwkwaliteit. Zo zijn er topmodellen met zelfreinigende condensors. De warmtewisselaar wordt tijdens het droogproces uitgespoeld, waardoor de droger efficiënt en zuinig blijft.

Vochtuitstoot

Een droogtrommel vangt vocht van wasgoed op in een condensbak of voert het af via een afvoer. Ook lekt er altijd een onderdeel uit de roldeur. Dit wordt vochtemissie genoemd. Zet je je droger in een kleine ruimte? Koop dan een wasdroger met 5% of minder vochtuitstoot. U heeft geen last van schimmel op uw muren.

Speciaal programma

Bepaalde functies kunnen uw droger leuker maken dan andere. Hier zijn bijvoorbeeld enkele extra functies waar u op kunt letten bij het kopen van een nieuwe wasdroger.

Vochtigheidssensor

Deze bewaken het vochtgehalte van de droger zelf. Deze sensoren zorgen ervoor dat het programma wordt bijgestuurd als dat nodig is. Zo bespaart de droger energie en draait je kleding niet onnodig heen en weer.

Stoomprogramma

Stoomprogramma’s kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Hierdoor kun je je kleding kort opfrissen, maar zorgt er ook voor dat de kleding niet kreukt als ze uit de droger komen. Het opfrisprogramma is ideaal als je wilt besparen op wassen, bijvoorbeeld door gewoon een jas te kammen. Deze procedure verwijdert onaangename geuren.

Sneldrogend

Sommige drogers hebben ook een zogenaamd “quick dry” programma. Hiermee droog je de was in ongeveer 40 minuten. Bij gebruik van dit programma wordt aanbevolen de droger niet te vol te vullen, zodat alle individuele kledingstukken goed drogen.

Makkelijk te gebruiken

Drogers hebben veel onderhoud nodig. Zo moet je periodiek de condensbak doorspoelen en het filter pluisvrij houden. Daarom hebben sommige condensdrogers een speciale zelfreinigende functie. Dit reinigt de condensor zelf, waardoor de levensduur van de droger wordt verlengd.

Wasdroger abonnement

Met een droogkastabonnement droog je voor een vast maandbedrag op een energiezuinige manier je kleding. Zo heb je een wasdroger die altijd werkt en energie bespaart. Dankzij abonnementen hoef je geen grote eenmalige kosten te betalen. U krijgt ook niet te maken met onverwachte kosten. Als de droger kapot is, vervangen we deze. Beweeg je? Dan dragen wij de droger gratis voor u.

Het merk van de droger is belangrijk

Het merk wasdroger dat je kiest heeft een grote invloed op de levensduur van je wasdroger. Miele wasdrogers hebben over het algemeen de langste levensduur, gevolgd door Asko, Bosch, Siemens en AEG.

MerkAantal droogbeurten
Miele5000
Siemens/Bosch/AEG3750
Asko4500
Electrolux/Zanussi2200
Samsung2200
Bauknecht/Whirlpool2000
LG2000
Candy1500

Beste wasdrogers

De Bosch WTU87675NL is de beste geteste wasdroger van 2024.
De AEG T9DENS87 FiberPro is de beste snelle warmtepompdroger.
De Bosch WTG846C0NL is de beste goedkope condensdroger van 2024.