Wasdroger met stoomfunctie

Home - Wasdroger met stoomfunctie
Als strijken niet jouw ding is, kies dan voor een wasdroger met stoom. De stoomfunctie zorgt ervoor dat je wasgoed beter droogt. Je wasgoed wordt tijdens het droogproces licht gestoomd, waardoor je wasgoed niet met diepe kreuken en kreuken uit de droger komt. Zo ben je snel klaar met strijken, of hoef je helemaal niet te strijken. De werking van de stoomfunctie verschilt per model en merk.
Inhoudsopgave
Wasdroger met stoomfunctie

Stoomfunctie op een wasdroger

Het stoomprogramma is vooral handig als je niet van strijken houdt, aangezien het meeste van je wasgoed zonder strijken uit de droger wordt gehaald. Meestal komt er twee kilo wasgoed uit zonder te strijken. De stoomfunctie is ook handig als je veel was te drogen hebt. Bovendien is het een bijzonder energiezuinig programma omdat het hogere temperaturen kan bereiken en minder energie verbruikt. Het enige nadeel van stoomdrogers is dat ze meestal iets duurder zijn in aanschaf. De stoomdroger is over het algemeen een condensdroger of een warmtepompdroger met stoomfunctie.

De voordelen van een wasdroger met stoomfunctie

  • Strijkvrij drogen
  • geschikt voor zwaar wassen
  • zeer energiezuinig

Meer programma’s

Naast het unieke stoomprogramma zijn er nog veel meer droogprogramma’s in de wereld die het drogen nog makkelijker maken. Voor specifieke kledingstukken kunt u programma’s gebruiken zoals zijde (delicaat), jeans, ondergoed of sport. U kunt ook kiezen voor een kort/snel programma, een extra droogprogramma of een programma voor kastdrogen. Als je wollen kleding hebt, kun je gebruik maken van het wolplan en als je extra energiekosten wilt besparen, kun je kiezen voor het ecoplan.

Beste wasdrogers

De Bosch WTU87675NL is de beste geteste wasdroger van 2024.
De AEG T9DENS87 FiberPro is de beste snelle warmtepompdroger.
De Bosch WTG846C0NL is de beste goedkope condensdroger van 2024.