Goedkope wasdroger

Home - Goedkope wasdroger
Voor 250 euro koop je al een wasdroger. De duurste kost bijna 9 keer zoveel. Duurdere drogers worden bijvoorbeeld geleverd met warmtepompen, invertermotoren of zelfreinigende condensors. Maar goedkope drogers zijn vaak ook inefficiënte drogers. Welke kosten zijn het waard?
Inhoudsopgave

Goedkoopste droger

Bent u op zoek naar een goedkope wasdroger? Drogers variëren sterk in prijs. Het belangrijkste prijsverschil is de droogtechniek. Een conventionele condensdroger of een geventileerde droger koop je al vanaf 250 euro. Een warmtepompdroger kost ongeveer 350 euro. Beko, Indesit en Zanussi maken goedkope drogers, maar duurdere merken als Bosch, Samsung of AEG verkopen ook goedkopere drogers.

Onze suggestie

Als je een goedkope droger wilt, wat moet je dan kiezen? Warmtepompdrogers zijn qua aanschaf duurder dan klassieke condensatiedrogers of geventileerde drogers. Maar de jaarlijkse energiekosten zijn veel lager. Als je je wasdroger twee of meer keer per week gebruikt, bespaar je uiteindelijk geld met een warmtepompdroger. Als je slechts af en toe droogt, is het de moeite waard om een ​​goedkope conventionele condensdroger te overwegen. Luchtafvoerdrogers zijn over het algemeen goedkoper, maar bijzonder energiezuinig. Je moet de slang buiten kunnen leggen.

Zeer goedkope modellen met alleen tijdcontrole worden niet aanbevolen. Deze zijn minder energiezuinig. Daarom is een vochtigheidssensor een handig accessoire. U kunt andere add-ons zoals glazen deuren, motoren met variabele frequentie, zelfreinigende condensors of trommelverlichting overslaan als u zo goedkoop mogelijk bent.

Goedkope wasdroger

Goedkoop in aanschaf, duur in gebruik

Goedkope drogers zijn vaak niet zuinig in gebruik. In onze tests hebben we het energieverbruik van de droger gemeten en als de aanschafprijs lager is, zal de prijs per droogcyclus meestal hoger zijn. Dit geldt met name voor rookgasdrogers en conventionele condensatiedrogers. Als u 100 kastdroogprogramma’s per jaar en 25 synthetische programma’s uitvoert, verliest u met een warmtepompdroger gemiddeld 33 euro per jaar aan energiekosten, met een traditionele gecodeerde droger of uitlaat verliest u ongeveer 89 euro in energiekosten droger.

Ook binnen een warmtepompdroger zijn er veel verschillen. Bij onze standaard (100 keer per jaar voor katoen en 25 keer per jaar voor synthetische vezels) kost de zuinigste warmtepompdroger 26 euro per jaar en de minst zuinige 50 euro. Daarom loont het om de verbruikskosten mee te nemen bij het kiezen van een wasdroger.

Bespaar op je wasdroger

Als u geld wilt besparen op het kopen van een wasdroger, volgen hier nog enkele handige tips:

  1. De goedkoopste drogers zijn bijna altijd tijdgestuurd. Dat betekent dat ze geen vochtigheidssensor hebben en zelf niet kunnen zien of de was droog is. De droogtijd stel je zelf in, er is geen automatisch programma. Tijdgestuurde drogers zijn meestal veel duurder in gebruik omdat ze kleding blijven drogen nadat ze zijn opgedroogd.
  2. Gesloten deur vs. glazen deur: Voor een vergelijkbaar model met een glazen deur betaalt u al snel 100 tot 150 euro. Als u op zoek bent naar goedkoop, zijn glazen deuren een overbodige luxe. Dit geldt ook voor trommelverlichting en applicatiehandelingen.
  3. Duurdere wasdrogers hebben een invertermotor: dit is een motor zonder borstel en soms zonder riem. Dit maakt hem stiller en zuiniger. De motor met variabele frequentie kan de trommelbeweging beter veranderen. Daardoor zijn er meer verschillende wasprogramma’s mogelijk. Als u op zoek bent naar goedkoop, moet u motoren met variabele frequentie voorlopig overslaan.
  4. Zelfreinigende condensors en filters: Duurdere droogtrommels hebben allemaal speciale kenmerken die het onderhoud vergemakkelijken, zoals zelfreinigende condensors. Door deze opties niet te selecteren, kunt u geld besparen op uw aankoop. Je moet de droger zelf onderhouden.
  5. Drogers met een kleine capaciteit zijn goedkoper, maar drogers met een grotere capaciteit zijn meestal zuiniger. U kunt dit lage energieverbruik echter alleen bereiken als u de droger normaal gesproken vult. Met een halfvolle emmer zijn de energiekosten per kilo veel hoger. Kies dus de capaciteit die bij u past.

Wasdrogers in verschillende prijsklassen

Wasdroger tot 450 EUR,-

Wasdrogers tot € 450 zijn bijna altijd condensdrogers. Door de hoge droogtemperatuur droogt je kleding relatief snel. Een volle droogtrommel voor 1 of 2 personen is gemiddeld 2 uur droog. Het nadeel is dat goedkope wasdrogers veel energie verbruiken. Ook heb je een grotere kans op krimpen van het kledingstuk door de hoge droogtemperatuur.

Wat kun je verwachten:

  • bijna altijd condensdrogers.
  • Energieklasse B (geen energiebesparing).
  • Droog kleding relatief snel.
  • Kleding slijt en krimpt sneller.

Droogtrommel prijzen van 450 EUR tot 500 EUR

Wil je een goedkope en efficiënte droger? Dan zijn drogers variërend in prijs van 450 euro tot 500 euro iets voor jou. Ook warmtepompdrogers vind je in deze prijsklasse. Hierdoor droog je efficiënt energie en bespaar je op de energierekening.

Wat kun je verwachten:

  • Met een A+ warmtepompdroger bespaart u ruim 70 euro per jaar.
  • Met de A++ warmtepompdroger bespaar je ruim 90 euro per jaar.
  • Je kleding droogt langzamer maar blijft langer mooi.

Wasdrogers vanaf 500 euro,- tot 550 euro,-

In deze prijsklasse heb je meer keuze uit verschillende warmtepompdrogers, veelal A++ modellen. Zo kunt u veel energie besparen en zuiniger drogen. De meeste drogers in deze prijsklasse zijn geschikt voor gezinnen van 3 of 4 of zelfs 5 of meer.

Wat kun je verwachten:

  • Voornamelijk A++ warmtepompdrogers (energiebesparing).
  • Meestal geschikt voor 3 of 4 personen.
  • Je kleding droogt langzamer maar blijft langer mooi.

Tweedehands wasdroger

Als je een goedkope wasdroger wilt, overweeg dan een tweedekansdroger. Hiermee koop je een model met lichte beschadigingen, van lichte gebruikssporen tot zichtbare beschadigingen. Mogelijk zijn ook tweedekansdrogers gebruikt en teruggestuurd. Daarom krijgt u korting.

Wasdroger abonnement

Als je een abonnement neemt op een wasdroger, krijg je een energiezuinige wasdroger voor een vast maandbedrag. Hierdoor hoef je geen grote eenmalige vergoeding te betalen. Het gemak van een abonnement is dat je een wasdroger hebt die altijd beschikbaar is. Als het product beschadigd is, zullen we het binnen 48 uur voor je vervangen. Beweeg je? Dan verhuizen wij de droger met u mee.

Beste wasdrogers

De Bosch WTU87675NL is de beste geteste wasdroger van 2024.
De AEG T9DENS87 FiberPro is de beste snelle warmtepompdroger.
De Bosch WTG846C0NL is de beste goedkope condensdroger van 2024.