Vulgewicht wasdroger

Home - Vulgewicht wasdroger
Het kiezen van het vulgewicht is een belangrijk onderdeel. Hierop zie je hoeveel wasgoed je tegelijk in de droogtrommel droogt. Droogt u vaak grotere was? Kies dan voor een hoger vulgewicht. Met behulp van beladings- en vochtigheidssensoren stopt het programma automatisch wanneer je wasgoed droog is. Lees hier wat voor jou het beste vulgewicht is.
Inhoudsopgave

Waarom het laadvermogen van de droogtrommel van belang is

Vulgewicht (ook wel trommelinhoud of capaciteit genoemd) geeft aan hoeveel wasgoed je tegelijk kunt drogen. De meeste wasdrogers hebben een trommelinhoud van 7, 8 of 9 kg. Er bestaan ​​ook droogcapaciteiten van 10, 11 of 12 kg, maar droogtrommels die deze hoeveelheden aankunnen, zijn zeldzaam.

Bij het kiezen van de trommelinhoud van een wasdroger is het belangrijk om rekening te houden met de vulcapaciteit van de wasmachine. Als vuistregel kun je ervan uitgaan dat de capaciteit van de droger iets groter moet zijn dan de capaciteit van de wasmachine. Als je meer wasgoed hebt dan de droger kan bevatten, kun je niet al het wasgoed in één keer drogen. Het is slecht voor je energierekening! Het wasgoed opvullen (zodat het nog in de droger past) is echt geen goede oplossing: het wasgoed droogt niet goed en komt uit de droger en kreukt!

Als je er echter voor hebt gezorgd dat je niet al je kleding na elke wasbeurt in de droger stopt (omdat je bijvoorbeeld je T-shirts en jeans altijd aan de waslijn hangt), kun je een gelijke capaciteit kiezen.

Wist je van tevoren al dat je vaak volumineuze spullen (denk aan dekbedden of slaapzakken) wilt drogen? Kies dan voor een wasdroger met een zwaar vulgewicht en kijk naar de deur: zo handig is de extra grote vulopening!

Vulgewicht wasdroger

Hoeveel weegt mijn kleding in kilogram?

Afhankelijk van de grootte van je huishouden en hoe vaak je je kleding per week droogt, is het zeker interessant om te weten wat voor wasdroger je nodig hebt. Maar wat kun je nu gebruiken om de kilo’s vulgewicht te vergelijken met hoeveel kilo je kleding weegt? Vrijetijdskleding kan gemakkelijk 1 tot 2 kg wegen, en formele kleding kan gemakkelijk 3 tot 4 kg wegen. Voor vrijetijdskleding moet je denken aan jeans (750g), T-shirts (250g), slipjes en sokken (150g).

Nat of droge kleding

Voor zowel wasmachine als droger wordt het trommelvolume berekend op basis van droog wasgoed. Ervan uitgaande dat uw wasmachine een capaciteit van 8 kg heeft, kunt u er 8 kg droog wasgoed in kwijt. Maar als je de kleding eruit haalt, is deze nat en weegt dus meer dan 8 kg. Als je wasdroger dezelfde of een kleinere capaciteit heeft dan je wasmachine, dan kun je niet alles tegelijk drogen als je wasdroger ook een trommelinhoud van 8 kg heeft. Dit geldt natuurlijk niet als je van tevoren al weet dat je een deel van je wasgoed niet in de droger wilt doen!

Het is ook belangrijk om te weten of je overweegt een was-droogcombinatie te kopen. In zo’n dubbele machine kun je zo’n 25% tot 50% minder was drogen dan je zou wassen. Wil je wat van je wasgoed ophangen, dan is dat op zich geen probleem. Als je echter al je wasgoed in de droger moet doen, zul je meerdere droogcycli moeten draaien!

Kies het vulgewicht van de droger

Door naar je wasroutine te kijken, kun je eenvoudig de juiste lading voor je wasdroger kiezen:

  • veel kleine hoeveelheden: 7 kg
  • Kleine en grote partijen: 8 kg
  • Grote of meerdere items: 9 kg of meer

Kleine hoeveelheid: 7kg

Je woont alleen, droog je alleen kleine kleren? Dan is een droogcapaciteit van 7 kg voldoende voor jou. Dit is bijvoorbeeld handig als u alleen woont. Trek je er snel in of droog je veel was tegelijk? Dan is een hoger vulgewicht beter voor u.

Kleine en grote partijen: 8 kg

8 kg is een goed vulgewicht voor u als u soms grotere stukken droogt buiten de normale wasbeurt. Zo kun je ook af en toe beddengoed voor 2 of 3 personen drogen. Dankzij de beladings- en vochtigheidssensor ben je nooit te lang droog. Zo verbruik je nooit meer energie dan een kleine hoeveelheid nodig heeft. Bewaart u regelmatig kleding voor de hele week? Dan zijn grotere machines beter.

Hele grote hoeveelheden: 9 kg of meer

Wil je vaak veel wasgoed tegelijk drogen, dan is een droger van 9 kg of meer een goede keuze. Zo kan een hele week wasgoed of een hele stapel lakens in één keer in de trommel. Met behulp van beladings- en vochtigheidssensoren stopt het programma wanneer je wasgoed droog is. Hierdoor kunt u kleine ladingen drogen zonder al te veel energie te verbruiken. Wij raden 2 personen aan om deze drogers te gebruiken.

Beste wasdrogers

De Bosch WTU87675NL is de beste geteste wasdroger van 2024.
De AEG T9DENS87 FiberPro is de beste snelle warmtepompdroger.
De Bosch WTG846C0NL is de beste goedkope condensdroger van 2024.