Levensduur wasdroger

Home - Levensduur wasdroger
Als je net een nieuwe wasdroger hebt gekocht, of overweegt er een te kopen, wil je natuurlijk dat je wasdroger lang meegaat. De levensduur van een wasdroger hangt van veel factoren af. Zoals kwaliteit van onderdelen, droogfrequentie en onderhoud.
Inhoudsopgave

De bouwkwaliteit van wasdrogers

De levensduur van de droger hangt af van de kwaliteit van de onderdelen, enz. Betere drogers hebben borstelloze motoren, roestvrijstalen componenten en een lagere vochtemissie.

Koolborstelloze motor

Drogers met borstelloze motoren slijten langzamer, waardoor ze langer meegaan. Bovendien zijn motoren zonder koolborstels stiller en energiezuiniger. Koolborstels creëren wrijving, wat resulteert in meer geluid. Bovendien verslijten koolborstels, wat betekent dat ze na verloop van tijd moeten worden vervangen. Droogtrommels met moderne brushless motoren hebben hier geen last van. Hierdoor gaat hij langer mee, is hij stiller en energiezuiniger.

Levensduur wasmachine

Roestvrijstalen onderdelen

Roestvrijstalen onderdelen zijn sterker en slijten langzamer dan plastic onderdelen of metalen die de neiging hebben om te roesten. Een droogkast met een RVS droogtrommel blijft soepel draaien en de kleding die je erin droogt blijft ook langer mooi door minder slijtage aan de droogtrommel. Drogerdeuren met deurscharnieren van roestvrij staal blijven opengaan alsof de deur nieuw is, met weinig kans op roest.

Vochtuitstoot van drogers

Droogtrommels geven vocht af tijdens het droogproces, maar de hoeveelheid kan variëren. Drogers met een gemiddelde vochtuitstoot verliezen 11% of meer vocht aan het milieu. Niet ideaal als de droger op een kleine zolder staat. De kamer wordt beschimmeld en op die manier kan er schimmel ontstaan.

Gelukkig zijn er ook wasdrogers met een lage vochtemissie. Deze drogers sluiten beter af en hebben tot 10% vochtuitstoot. Het meeste vocht wordt afgevoerd of opgevangen. Deze wasdrogers kunnen ook op een kleine zolder worden geplaatst zonder dat de kamer beschimmeld of beschimmeld wordt. Vooral Miele wasdrogers staan ​​bekend om hun sterke binnenafdichting. Hierdoor verliezen deze drogers zeer weinig vocht.

Verleng de levensduur van uw droger door hem te onderhouden

De tweede factor die de levensduur van uw droger beïnvloedt, is hoe goed u hem onderhoudt. We bedoelen als u uw droger schoon en stofvrij houdt. Onderhoud van uw droger kan de prestaties en levensduur beïnvloeden. Dit onderhoud omvat:

  • Reinig het filter na elke droging.
  • Maak de droogtrommel regelmatig schoon.
  • Maak de condensor regelmatig schoon.

Als u de condensor regelmatig stofvrij maakt, behoudt de droger zijn hele levensduur dezelfde energie-efficiëntieklasse. Een condensor met veel stof zal echter minder efficiënt werken, waardoor de droger uiteindelijk meer energie verbruikt.

Door deze onderhoudstaken uit te voeren, blijft je droger goed functioneren en heb je er jarenlang plezier van. Dit is uiteindelijk beter voor de machine en de was. Een goed onderhouden droger gaat langer mee.

Droogfrequentie

Naast de fabricagekwaliteit en het onderhoud heeft de droogfrequentie ook invloed op de gemiddelde levensduur van een wasdroger. Nederlanders gebruiken hun wasdroger gemiddeld tweeënhalf keer per week. Als je de droger echter vaker gebruikt, kun je verwachten dat deze sneller verslijt. De gemiddelde droogtijd van een droger is ongeveer 2500 keer, afhankelijk van factoren als prijsklasse en merk. In principe mag je verwachten dat duurdere drogers gemiddeld langer meegaan en goedkope drogers gemiddeld minder. Maar aangezien dit gemiddelden zijn, kun je soms pech of geluk hebben met het apparaat. Dus misschien heb je nu een wasdroger waar je niet veel geld aan hebt uitgegeven en die na jarenlang gebruik nog steeds goed werkt.

Tot slot

Bouwkwaliteit, onderhoud en droogfrequentie spelen een belangrijke rol in de gemiddelde levensduur van een wasdroger. Het is aan jou om je droger stofvrij en schoon te houden, en als je hem up-to-date houdt, heb je meestal langer plezier van je droger. Bent u op zoek naar een nieuwe droger? Op onze website vind je een groot aanbod aan wasdrogers.

Levensduur van het merk

Een droger kan gemiddeld zo’n 2500 wasbeurten uitvoeren. Zoals je in de tabel kunt zien, hebben Miele-drogers de langste levensduur, gevolgd door ASKO-drogers en de merken Bosch, Siemens en AEG. Kortstondige (budget)merken zijn onder andere Candy, Zanussi en Whirlpool. Maar houd er rekening mee; deze cijfers geven het gemiddeld aantal droogcycli aan voordat er een defect optreedt. Defecten betekenen niet het einde van de levensduur van een wasdroger. In veel gevallen is een fix mogelijk!

MerkAantal droogbeurtenLevensduur
Candy15009,6 jaar
LG200012,8 jaar
Bauknecht / Whirlpool200012,8 jaar
Electrolux / Zanussi220014,1 jaar
Samsung220014,1 jaar
Siemens / AEG / Bosch375024 jaar
ASKO450028,8 jaar
Miele500032 jaar

Beste wasdrogers

De Bosch WTU87675NL is de beste geteste wasdroger van 2024.
De AEG T9DENS87 FiberPro is de beste snelle warmtepompdroger.
De Bosch WTG846C0NL is de beste goedkope condensdroger van 2024.